Bespaar Procedure
Bespaar Procedure Mobiel

Co2-vrij reizen

Ons deskundig advies kan u helpen duurzamer te reizen via een reeks verschillende koolstofarme transportopties.

Van het verstrekken van informatie over hoe u geld en CO2 kunt besparen tot het verkrijgen van toegang tot een verscheidenheid aan ondersteuning en financiering, de tips van onze experts zouden uw eerste stop moeten zijn om een ​​groenere reis te maken.

Elektrische voertuigen

Het kiezen van een elektrische auto kan u helpen geld te besparen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Onze gids vertelt u meer over de verschillende soorten voertuigen die beschikbaar zijn en hoe u geld kunt besparen op de aanschaf van een elektrische auto. Elektrische voertuigen worden een steeds aantrekkelijkere optie vanwege hun lagere bedrijfskosten, de groeiende keuze aan beschikbare modellen en toenemende zorgen over luchtkwaliteit en klimaatverandering. Lees meer over de soorten elektrische voertuigen, hun voordelen en welke financiële steun beschikbaar is om er een te kopen.

Voordelen van elektrische voertuigen

Hoewel de initiële aankoopprijs van een elektrisch of plug-in hybride voertuig hoger kan zijn, wordt dit meestal gecompenseerd door lagere bedrijfskosten. Elektrische voertuigen bieden besparingen, waaronder:

  • Een volledige lading in een puur elektrisch voertuig geeft een typisch bereik van meer dan 100 mijl en kost ongeveer € 4-6 bij thuis opladen, en € 8-10 bij gebruik van openbare oplaadpunten. Het rijden van 160 kilometer in een benzine- of dieselauto kost ongeveer € 13-16 aan brandstof, wat drie of vier keer meer kan zijn dan de kosten van het opladen van de elektrische auto. De kostenbesparingen zullen het grootst zijn wanneer eigenaren thuis opladen en toegang hebben tot een nachttarief voor elektriciteit in de daluren.

  • Er zijn minder mechanische componenten in een elektrisch voertuig in vergelijking met conventionele voertuigen, wat vaak resulteert in lagere service- en onderhoudskosten.

  • Pure EV’s hebben een nultarief voor voertuigaccijns.

  • Vanaf 25 oktober 2021 komen alleen emissievrije voertuigen – die 0g/km CO2 uitstoten – in aanmerking voor de schonere voertuigkorting. Alle andere voertuigen, ongeacht hun emissiestatus, moeten de Congestion Charge betalen.

  • De lagere of nul-emissie van plug-in voertuigen betekent dat ze lagere kosten zullen aantrekken van schone luchtzones die worden geïmplementeerd in Nederland en de ultralage-emissiezone van Nederland.

  • In sommige steden is er gratis parkeergelegenheid voor elektrische voertuigen.

Efficiënt rijden

Voordelen

  • Brandstofverbruik verminderen

  • Lagere CO2-uitstoot

  • Lager risico op voertuigslijtage

Efficiënt rijden is een rijstijl die de brandstofrekening verlaagt, de CO2-uitstoot verlaagt en het aantal ongevallen verlaagt. Het gaat erom een ​​betere bestuurder te worden, in plaats van de prestaties of het rijplezier op te offeren.

Voor elektrische voertuigen (EV’s) zorgt efficiënt rijden ook voor een groter voertuigbereik. Bespaar op brandstof, verminder de CO2-uitstoot en verbeter de luchtkwaliteit door onze rijtips te volgen en na te denken over uw voertuigkeuze. Efficiënt rijden heeft ook veiligheidsvoordelen vanwege de sterke focus op beter anticiperen.

Waarom Bespaar Procedure?

20+ jaar ervaring

500+ Huishoudens geholpen

700+ ton Co2 bespaard