Bespaar Procedure
Bespaar Procedure Mobiel

Energie in huis

Maak uw huis energiezuiniger, verminder uw CO2-uitstoot en verlaag uw energierekening.

Thuis – een plek waar je je veilig en warm wilt voelen. Dat houdt in dat u energie gebruikt om uw eigendom te verwarmen of te koelen, warm water op te wekken en al uw apparaten en apparaten van stroom te voorzien.

Als gevolg hiervan komt ongeveer 22% van de CO2-uitstoot in Nederland van onze huizen. We willen u helpen geld te besparen op uw rekeningen en tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Dus of het nu gaat om zuiniger omgaan met energie, het opwekken van uw eigen duurzame energie, het overschakelen naar een groentarief of het isoleren van uw huis om de warmte binnen te houden – wij hebben advies en informatie om u te helpen.

Uw huis verwarmen

Het hebben van een efficiënt verwarmingssysteem dat werkt op een koolstofarme brandstof is een van de belangrijkste stappen die u kunt nemen om uw brandstofrekening en uw CO2-uitstoot te verlagen.

In een gemiddeld huishouden wordt meer dan de helft van de brandstofrekening besteed aan verwarming en warm water. Een efficiënt verwarmingssysteem dat u gemakkelijk kunt regelen, kan u helpen uw brandstofrekening te verlagen en uw CO2-uitstoot te verminderen.

Als we de door de Nederlandse regering vastgestelde netto-koolstof-emissiedoelstelling willen bereiken, moeten we de CO2-uitstoot van het verwarmen van onze huizen de komende 30 jaar met 95% verminderen.

Om dit in perspectief te plaatsen: het gemiddelde huishouden produceerde in 2017 2.745 kg koolstofdioxide (CO2) uit verwarming. Tegen 2050 moeten we dit terugbrengen tot slechts      138 kg per huishouden. Er zullen waarschijnlijk belangrijke veranderingen komen in de manier waarop we onze huizen verwarmen om deze doelen te bereiken.

In de tussentijd kunt u op dit moment veel doen om uw verwarmingssysteem energiezuiniger te maken, uzelf geld te besparen op uw brandstofrekening en uw CO2-uitstoot te verminderen.

Energiezuinige producten kopen

Overstappen op energiezuinige apparaten kan een uitstekende manier zijn om geld te besparen op uw rekeningen en om uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Apparaten en producten worden met het verstrijken van de tijd energiezuiniger. Lees meer over de voordelen van het kopen van energiezuinige producten, hoe u kunt besparen op uw rekeningen als u ze eenmaal hebt gekocht en hoe u uw oudere, minder efficiënte producten kunt weggooien.

Huishoudelijke apparaten

Waar moet ik op letten bij het kiezen van apparaten?

Let bij het kopen van een nieuw apparaat voor in huis op het energielabel. Op het energielabel staat hoeveel energie dat apparaat verbruikt in vergelijking met vergelijkbare apparaten. Dit kan u helpen apparaten te vinden die de minste hoeveelheid energie verbruiken. Je moet ook rekening houden met de grootte van het apparaat dat je nodig hebt.

Hoe werken energielabels?

Apparaten worden getest op hoeveel energie ze verbruiken tijdens normaal gebruik. Dit geeft hen een beoordeling op een schaal van A tot G, waarbij A het meest efficiënte product in zijn klasse is en G het minst efficiënt. Sommige apparaten gebruiken een oudere schaal, van A+++ tot G, waarbij A+++ het meest efficiënt is. Over het algemeen worden apparaten gecategoriseerd op basis van hun grootte. Dit betekent dat twee apparaten van verschillende grootte met hetzelfde energielabel verschillende hoeveelheden elektriciteit kunnen verbruiken. Een koel-vriescombinatie met een G-classificatie van 265 liter zou bijvoorbeeld ongeveer € 60 per jaar kunnen kosten (75 kg CO2e), terwijl een grotere koelkast met een inhoud van 424 liter met een betere F-classificatie ongeveer € 65 (90 kg CO2e) per jaar zou kunnen kosten. U kunt het beste het energielabel van het apparaat controleren en het product zoeken met het beste energielabel voor het formaat dat u nodig heeft.

Waarom Bespaar Procedure?

20+ jaar ervaring

500+ Huishoudens geholpen

700+ ton Co2 bespaard